Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Boczek po azjatycku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2709
Składniki
Boczek umyj osusz. Imbir i czosnek obierz. Ząbki czosnku posiekaj, a korzeń imbiru drobno zetrzyj. Chili rozetnij, oczyść, posiekaj. Rozdrobnione wymieszaj z konfiturą, sosem sojowym i olejem. Marynatą polej boczek. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia zamarynowane mięso przełóż do brytfanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piecz 90 minut.
W czasie pieczenia mięso polewaj marynatą. 10 minut przed końcem pieczenia zwiększ temp. do 225 °C, aby skórka ładnie się przyrumieniła. Gotową pieczeń udekoruj kawałkami papryki i cebuli.Źródło: Naj