Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Botwinka w słoikach pachnąca koperkiem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1947
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1758
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1947
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1758
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 66
Składniki
Jest lekkostrawna i odświeżająca, dlatego polecana jest m.in. w czasie przeziębienia. Poza tym pobudza apetyt i działa uspokajająco. Przepis przysłała Katarzyna Sztandera z Rzeszowa
Młode buraczki dokładnie oczyść razem z liśćmi i łodyżkami. Buraczki pokrój na plasterki, liście na kawałki. Koperek umyj, osusz, posiekaj.
Do rondla wlej ok. półtora litra wody, wsyp sól i kwasek cytryno wy. Zagotuj. Gorącą zalewą zalej buraczki, odstaw na 5 min.
Buraczkami i zalewą napełnij słoiki. Pasteryzuj 15 minut.
Czas przygotowania 45 min, ilość słoików po 250 ml 8, cena za słoik 0,80 zł.
Kto lubi, do słoików może dodać po pół ząbka czosnku. Świetnym pomysłem jest też mieszanka botwinki ze szczawiem. Wtedy proporcje powinny wynosić: na 1 kg botwinki, pół kg szczawiu.Źródło: Chwila dla Ciebie