Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i kurzych skrzydełek, dobrze doprawione.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5241
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2329
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6948
Polecam.
Odsłon: 104
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5241
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2329
Składniki
Wymyte i oczyszczone żołądki wrzucamy do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżki stołowej soli, gotujemy do momentu wrzenia wody i powstania szumowin. Wylewamy wodę, płuczemy żołądki i ponownie z dodatkiem 1 łyżki soli gotujemy do miękkości żołądków. Ugotowane żołądki płuczemy i studzimy.
W garnku zagotowujemy 3 litry wody. Do gotującej się wody dodajemy skrzydełka z kurczaka, suszone warzywa oraz pastę rosołową i gotujemy 30 minut od momentu wrzenia wody. Ugotowane skrzydełka studzimy i oddzielamy mięso od kości.
Ostudzone żołądki kroimy w paski, obrane mięso z kurczaka również kroimy w paski i wkładamy do gotującego się wywaru. gotujemy jeszcze 40 minut i całość doprawiamy suchymi przyprawami do smaku, dodajemy przyprawę do flaczków, koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze 10 minut.
Gotowe flaczki podajemy na gorąco z domowym pieczywem.
Możemy także część flaczków za pasteryzować w słoiki i przechować w lodówce. Smacznego !!!