Do góry

Desery Przepis na:

Brązowe muffiny

Brązowe muffiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10028

Dodano:

Odsłon: 20

Sprawdzony przepis na "Brązowe muffiny"

Składniki

  • 4 jajka
  • 150 g cukru
  • 220 g miękkiego masła
  • 210 g mąki
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 50 g gorzkiej czekolady. Krem:
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 125 ml śmietany 30 proc
  • 70 g masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czas przygotowania 60 minut. Cena sztuki ok. 1,30 zł

  2. Ciasto: Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Jajka, cukier, masło, mąkę, proszek do pieczenia i kakao miksujemy do gładkości. Czekoladę ścieramy na tarce i mieszamy z masą. Foremki napełniamy do połowy. Pieczemy w temperaturze 170oC przez ok. 20 minut. Wyjmujemy i studzimy.

  3. Krem: Czekoladę, śmietanę i masło wkładamy do metalowej miski i ustawiamy na garnku z gotującą się wodą. Mieszamy intensywnie do połączenia się składników. Studzimy.

  4. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Wyjmujemy. Ubijamy krem na puszystą masę. Przekładamy do szprycy i ozdabiamy muffinki.

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń