Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brokułowa z kokardkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 214
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 214
Składniki
Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu, odcedzić, odstawić. Warzywa umyć. Groszek osączyć z zalewy.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w paski bekon, znów podsmażyć, dorzucić różyczki brokuła, groszek, przyprawy, zalać bulionem i 2 szklankami wody, gotować ok. 10 minut, doprawić.
Do zupy dołożyć makaron, gotować ok. 10 minut, posypać parmezanem.
Zamiast bekonu możesz użyć wędzonej szynki. Są też smakosze zupy z parówkami – ale wybieraj te z tzw. górnej półki.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium