Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Składniki
Jedną tabliczkę czekolady ścieramy na tartce .
Pozostałe łamiemy i rozuszczamy w garnuszku na małym ogniu z dodatkiem masła i aromatem.
Jajka ubiajmy na puszysta masę( (ubijałam pierwsze białka ze szczypta soli,nastepnie żótka)+ cukier.
Dodajemy powoli masę czekoladową i miksujemy przez chwile na wolnych obrotach.
Dodajemy przesianą mąkę,proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy na jednolita masę.
Wylewamy ciasto do wysmarowanej formy.
Na wierzch posypujemy startą wczesniej czekoladę.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20minut.
Smacznego