Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Brownie „Leśne runo”"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 261
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 261
Składniki
Ciasto: czekoladę połam na kawałki. Wraz z masłem stop ją w gorącej kąpieli wodnej, lekko przestudź. Jajka ubijaj z cukrem przez 10 minut. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia.
Do ubitych jajek dodaj czekoladę z masłem. Potem wsyp mąkę z proszkiem. Dokładnie wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie przygotowanej formy. Na wierzchu ułóż maliny. Owoce lekko wciśnij w ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175oC. Piecz godzinę.
Polewa: czekoladę stop. Jagody zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Mus jagodowy połącz z czekoladą. Upieczone ciasto wyjmij, ponakłuwaj wykałaczką. Polej sosem jagodowo-czekoladowym. Udekoruj np. świeżymi owocami i listkami mięty.Źródło: Naj