Do góry

Desery Przepis na:

Brzoskwiniowa Ekstaza

Brzoskwiniowa Ekstaza

Autor: Biara

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano: 12.02.2010

Odsłon: 3009

Deser jest łatwy w przygotowaniu, nie wymaga wyszukanych składników i jednocześnie smakuje niebanalnie!

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. - Brzoskwinie obrać, przepołowić i usunąć pestki (można zastąpić tymi z puszki), włożyć do małego rondla z cukrem cynamonem i winem (300 ml). Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. W tym czasie można przygotować bitą śmietaną (należy przygotować według przepisu na opakowaniu)

  2. - Wyjąc owoce, ułożyć na talerzu po dwie połówki a płyn zagęścić roztworem z mąki (aby to zrobić należy jedną czubatą łyżeczkę maki rozpuścić w szklance ze 100 ml wina tak by nie było grudek). Płyn wraz z roztworem należy zagotować tak aby zgęstniał. Polać nim brzoskwinie, przyozdobić bitą śmietaną. Do deseru można dodać dwie gałki lodów o ulubionym smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mole3 20 lutego 2010 Świetny pomysł! Już wiem, jakim smakołykiem przywitamy wiosnę. :) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń