Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 188
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na oliwie (ok. 4 łyżek). Dodać pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem 5 min ,po czym dodać wino i posiekany czosnek. Odparować nadmiar płynu. W tym czasie ugotować makaron ,odcedzić zostawiając odrobinę wody z makaronu. Do sosu dodać małże ,udusić do miękkości ,doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość wrzucić do garnka z makaronem ,lekko podgotować pozbywając się nadmiaru płynu. Na koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki ,wymieszać. Podawać ciepłe.