Do góry

Desery Przepis na:

Budyń czekoladowy z melasą

Budyń czekoladowy z melasą

Autor: kiana10

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano: 28.12.2016

Odsłon: 36

Domowy przepis na budyń

Składniki

  • 1 l mleka
  • 8 dkg mąki ziemniaczanej
  • 2 dkg kakao
  • 4 łyżki melasy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Odlać pół szklanki mleka i resztę zagotować. Do szklanki z mlekiem dodać 8 dkg mąki ziemniaczanej, 2 dkg kaka i 2 łyżki melasy wymieszać. Jak mleko się zagotuje wlać to i gotować przez 5 minut - ciągle mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń