Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyń daktylowy"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Kaszę jaglaną zalej wrzątkiem, przepłucz i odcedź (czynność powtórz).
Wsyp kaszę do rondelka z grubym dnem, dodaj mleko, daktyle, olej i szczyptę soli. Gotuj na małym ogniu do czasu, aż kasza będzie miękka (około 15 minut).
Czekoladę połam na kostki i dołóż do gorącego mleka z kaszą. Intensywnie mieszaj, do rozpuszczenia się czekolady, po czym zdejmij z ognia i przy pomocy ręcznego blendera zmiksuj na gładki, aksamitny budyń. Jeśli okaże się za gęsty, można podczas blendowania dodać kilka łyżek mleka więcej.
Gorący budyń podawaj z pestkami granatu, płatkami kokosowymi i migdałowymi.Źródło: Kurier TV