Do góry

Desery Przepis na:

^ Budyniowa pychotka ^

^ Budyniowa pychotka ^

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 370

Dodano:

Odsłon: 27243

Po prostu pycha :))

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zarobić kruche ciasto bez białek, schłodzić. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, następnie wylać ubitą pianę z białek, na którą kładziemy owoce. Na owoce wylać ugotowany, gorący budyń, który przykrywamy drugą połowa ciasta. Piec 60 min. w tem. 180 C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 11 lipca 2010 Nie trzeba zmniejszyć ilości mleka, po wystudzeniu bardzo dobrze się kroi

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 09 lipca 2010 Połączenie kruchego ciasta, owoców i budyniu jest wspaniałe. A czy nie zmniejszasz ilości mleka w budyniu? Nie będzie po upieczeniu zbyt rzadki i "wylewajacy się"?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 08 lipca 2010 Pewnie że można i tak zrobić, można dodać kisiel dla koloru i budyń nie wpada w piane :)) Pozdrawiam i życzę smacznego

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 07 lipca 2010 Zgadzam się z madziutkiem,białka są najlżejsze i ja bym dodała je na wierzch ciasto było by wyższe.A czy budyń nie "wpadnie" w pianę?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Madziutek 07 lipca 2010 A można położyć odwrotnie? tzn. budyń, owoce, białka?:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 07 lipca 2010 Jak to nie moje, nie dodaję nie swoich zdjęć :(

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń