Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowa rozkosz

Budyniowa rozkosz

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 55

Dodano:

Odsłon: 1922

Ciasto naprawde dobre na każda okazje.

Składniki

  • ciasto;3 jajka,1 szklanka maki,1 szklanka cukru
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 torebki budyniu ulubonego,3 szklanki mleka
  • herbatniki
  • Polewa;1/3 kostki margaryny,4 czubate łyżeczki
  • cukru pudru,czubata łyżka kakao,łyżka wody
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielić żoltka od białek.Białka ubic dodając cukier,żóltka,mąke,proszek do pieczenia.Wlać do formy.Piec 30 minut w 180 c celsjusza.Ciasto odstawić do ostygnięcia.Budynie ugotowac z 3 szklankami mleka.Wlać na ostudzone ciasto,przykryć herbatnikami,polac polewa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń