Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste bułeczki do szkoły, do pracy, albo na imprezę karnawałową. Możemy dodać do nich takie składniki w farszu jakie lubimy albo mamy w lodówce.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22076
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 101
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 382
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 108
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22076
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 101
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 382
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 108
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 159
Składniki
Do miski przekładam drożdże, dodaję dwie łyżki mąki, mleka około 6 łyżek,cukier. Całość mieszam, przykrywam ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia. Zaczyn ma mieć konsystencje kwaśnej śmietany. Do zaczynu przesiewam resztę mąki, dodaję sól rozpuszczoną w wodzie, mleko, olej, jajko i całość zarabiam mikserem albo ręką. Ciasto odstawiam przykryte w ciepłe miejsce na około 30 minut aż wyrośnie. Po tym czasie przekładam na deskę podsypaną mąką robię gruby wałek i dzielę na 12 części. Z każdej części formuję cienki wałek w rękach. Zwijam w rulon, na środku każdego robię wgłębienie. Układam na blaszce na papierze do pieczenia. Pieczarki myję, i kroję w kostkę. Przesmażam na oleju, dodaję pokrojoną paprykę i dalej przesmażam. Na każdej bułeczce układam farsz i odstawiam do wyrośnięcia. Piekę w temp 190 stopni 25 minut. Przed końcem posypuję serem startym i zostawiam na chwilę w piekarniku aż się rozpuści. Przed podaniem posypuję natką pietruszki