Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 939
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Proste danie: świeże grzyby prosto z lasu przyrządzone w gęstym sosie śmietan...
Odsłon: 939
Dzisiaj zrobiona przyda się później do zup, sosów, innych potraw. Polecam.
Odsłon: 141
Składniki
Mleko, mąkę, jajko, proszek do pieczenia, sól, łyżkę oleju i wody miksujemy na gładkie ciasto. Gotowe ciasto odstawiamy na około 20 minut. Jeśli po tym czasie wydaje nam się, że jest ono za gęste dolewamy stopniowo trochę wody gazowanej i miksujemy.
Kluczem do udanych naleśników jest dobra, teflonowa patelka, która musi zostać dobrze rozgrzana. Wylewamy na nią ciasto (u mnie jest to objętość małej chochelki do zupy, czyli około 50 ml) smażenia możemy natłuścić patelkę odrobiną tłuszczu (jeśli chcemy uzyskać jeszcze bardzie chrupkie naleśniki) ale nie jest to konieczne ponieważ dodaliśmy do ciasta olej.
Najlepiej smakują z ulubionym dżemem i owocami. Smacznego:)