Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki z rodzynkami

Bułeczki z rodzynkami

Autor: Kama2002

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 57

Dodano: 27.01.2013

Odsłon: 1961

To pyszne śniadanie i deser dla dzieci ( i nie tylko!) :)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski wsyp rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj mleko i śmietanę. Mieszaj metalową szpatułką, aż ciasto będzie kleiste.

  2. Ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i posyp je mąką.

  3. Uformuj z ciasta krążek grubości około 3 cm. Okrągłą foremką wykrój bułeczki.

  4. Elektryczną patelnię lub prodiż wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim bułeczki. Piecz przez 5 minut. Odwróć bułeczki i piecz przez 5-8 minut. Bułeczki można też wstawić do nagrzanego do 220 C piekarnika i piec przez 15 minut. Można podać ze śmietaną i dżemem.

  5. Do miski wsyp rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj mleko i śmietanę. Mieszaj metalową szpatułką, aż ciasto będzie kleiste.

  6. Ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i posyp je mąką.

  7. Uformuj z ciasta krążek grubości około 3 cm. Okrągłą foremką wykrój bułeczki.

  8. Elektryczną patelnię lub prodiż wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim bułeczki. Piecz przez 5 minut. Odwróć bułeczki i piecz przez 5-8 minut. Bułeczki można też wstawić do nagrzanego do 220 C piekarnika i piec przez 15 minut. Można podać ze śmietaną i dżemem.

  9. Smacznego!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń