Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraczki na rukoli

Buraczki na rukoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 62 Ocena: 437

Dodano:

Odsłon: 1445

Tak przyrządzone buraczki mogą stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem do obiadu czy wędlin lub pasztetów.

Składniki

  • średniej wielkości upieczony burak
  • rukola 1/2 opakowania
  • ser feta 50 g
  • posiekany szczypiorek
  • sos winegret
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Upieczonego buraka kroimy w cienkie paseczki lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na talerz wykładamy rukolę, na niej układamy startego buraka, posypujemy pokruszonym serem i posypujemy szczypiorkiem. Na koniec obficie polewamy sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń