Do góry

Sałatki Przepis na:

Buraczki obiadowe

Buraczki obiadowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 3064

Dodano:

Odsłon: 3145

Buraczki w occie balsamicznym, oliwie i z cebulą

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Trafiły mi się wyjątkowo duże młode buraki. Ugotowałam je w mundurkach dzień wcześniej- ponad 60 minut.
    Wystarczy dla pewności wbić widelec.
    Następnego dnia obrałam je.

  2. Buraki pokroiłam na mniejsze kawałki i pocięłam je na mandolinie wraz z cebulą na cienkie plastry.

  3. Buraczki skropiłam oliwą, octem balsamicznym, posoliłam i popieprzyłam i dodałam do smaku cukier.

    Bardzo smaczne!!! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (34)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 08 sierpnia Super jarzynka do obiadu. Do zrobienia koniecznie !! Przepis zabieram. I już chodzi po głowie innowacja - użyję czerwonej cebulki :):) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 30 lipca I w takim wydaniu mogę je jeść i jeść i jeść i nie znudzą się :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 30 lipca Buraczki z octem balsamicznym muszą być pyszne. Lubię go dodawać do surówek, jakoś wyjątkowo pasuje mi jego smak. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 lipca Pychoty...buraczki zawsze ...uwielbiam,a Twoje są wyśmienite:) Odpowiedzi: 14 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 30 lipca Świetny dodatek do obiadu. Buraczki w połączeniu z octem balsamicznym smakują wybornie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń