Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczkowe makaroniki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Wyłóż papierem do pieczenia dwie półki piekarnika. Zmiksuj dokładnie mąkę migdałową i drobny cukier.
Przelej białka do dużej miski. Odejmij jedną łyżkę. Ubij białka mikserem na sztywną pianę, dodając po trochu cukru pudru. Na końcu dodaj barwnik. Ostrożnie dodaj mąkę wymieszaną z cukrem, następnie pozostawioną resztę białka i delikatnie wymieszaj.
Nakładaj na przygotowane półki 3-centymetrowe kółeczka z piany, zostawiając odstępy ok. 3 cm. Pozostaw tak na 45 minut, aby obeschły.
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C (lub 140 st. C z termoobiegiem). Piecz makaroniki 10-12 minut (muszą być suche) i wystudź.
Podgrzej kremówkę, zdejmij z ognia. Dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż powstanie gładka masa. Dodaj purée z buraka i wymieszaj. Wstaw masę do lodówki na 20 minut, aby zgęstniała. Poprzekładaj nią makaroniki.Źródło: Olivia