Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Burger z cukiniowym placuszkiem i warzywami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Odciśnij dokładnie wodę ze startej cukinii. Przełóż ją do garnka, dodaj odsączoną cieciorkę, posiekaną cebulę, rozdrobnioną fetę, mąkę, jajko i paprykę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni i usmaż placki (3-4 minuty na jednej stronie, aż będą złociste). Wyłóż na ręcznik papierowy, by odsączyć z tłuszczu.
W miseczce wymieszaj jogurt z miętą. Odstaw, żeby uwolnił się aromat.
Rozkrój bułkę, włóż do środka zwiniętą w rulonik sałatę, połóż placek. Posmaruj sosem jogurtowym. Dodaj plasterek pomidora i przykryj bułką.
zamiast cieciorki możesz dodać startą marchewkę. Cały burger będzie wówczas lżejszy.Źródło: Olivia