Do góry

Przekąski Przepis na:

Camembert w sosie żurawinowym

Camembert w sosie żurawinowym

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2272

Dodano: 26.01.2012

Odsłon: 4362

jEST PYSZNY,EFEKTWNY I ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

Składniki

  • 1 SEREK CAMEMBERT NP TUREK, BYŁKA TARTA
  • 1 jajko, OK 2 ŁYŻECZEK ŻURAWIN
  • 2 ŁYŻKI CZERWONEGO WINA, 2 ŁYŻKI WODY
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. DO MAŁEGO GARNUSZKA NALEWAMY WODY I WINA , DODAJEMY ŻYRAWINY I CZEKAMY CHWILE AŻ ODPARUJE,W RAZIE POTRZEBY DOLEWAMY ODROBINE WINA.CAMEMBETA OBTACZAMY W JAJKU,NASTĘPNIE DOKŁADNIE W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA ZŁOTY KOLOR W GŁĘBOKIM OLEJU.

  2. CAMEMBERT I SOS MUSZĄ BYC GORĄCE.WTEDY SMAK JEST BARDZIEJ WYRAZISTY A SOS NIE ZETNIE SIĘ TAK SZYBKO.PROPONUJE PODAWAC Z SAŁATKĄ GRECKĄ I PIECZYWKIEM CZOSNKOWYM

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

awepa 27 stycznia 2012 Uwielbiam takie przekąski , do ulubionych :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń