Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z sosem mięsnym w pomidorach

Cannelloni z sosem mięsnym w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2174

Dodano:

Odsłon: 7039

Szybkie w przygotowaniu, bardzo dobre, świetnie wygląda

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekaną cebulę udusić w kilku łyżkach oliwy, włożyć mięso, mieszając, równomiernie zrumienić. Podlać winem, poczekać, aż odparuje, posolić, dodać pieprz i pulpę pomidorową.

  2. Dusić przez 30 minut, przed wyłączeniem dodać kilka liści bazylii. Kiedy ostygnie , wymieszać z jajkami i parmezanem.

  3. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i napełnić rurki (suche z paczki) farszem. Ułożyć w naczyniu. Farsz najlepiej nakładać łyżeczką do makaronu na stojąco.

  4. Na poukładane cannelloni rozprowadzić sos beszamelowy. Całość posypać parmezanem. Piec w temperaturze 180 C około pół godziny. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń