Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 264
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 264
Składniki
3-4 PORCJE przygot. 5 min, porcja: 120 kcal, CENA: 2-3 zł
WERSJA KLASYCZNA I 1 Pomidory i ser (jeśli wybrałaś dużą kulkę) pokrój w plastry i ułóż naprzemiennie wraz z listkami bazylii. 2 Całość skrop równomiernie oliwą, dopraw solą i pieprzem.
WERSJA KLASYCZNA II 1 Pomidor i ser pokrój w plasterki i ułóż naprzemiennie na talerzu. Bazylię posiekaj i wymieszaj lub utrzyj w moździerzu z solą. 2 Pomidory i ser polej równomiernie sosem bazyliowym i posyp niewielką ilością świeżo mielonego pieprzu.
Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Ułóż z nich pas po jednej stronie talerza. Następnie rozłóż pokrojony ser mozzarella (lub całe małe kuleczki), tworząc kolejny pas (jak na zdjęciu). Ostatni pas utwórz z listów bazylii. Powstanie piękna i smaczna włoska flaga!
Sałatkę skrop oliwą, oprósz solą oraz świeżo mielonym pieprzem.Źródło: Świat kobiety