Do góry

Przekąski Przepis na:

carpaccio pieczarkowe

carpaccio pieczarkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1667

Dodano:

Odsłon: 30358

Propozycja na imprezową przystawkę

Składniki

  • pieczarki, 5-6 sztuk
  • łyżka balsamico lub sok z cytryny
  • łyżka oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz czerwony
  • koperek do posypania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać ze skórki, odciąć końcówki nóżek. Ostrym nożem pokroić w miarę jak najcieńsze platerki.

  2. Ułożyć na talerzu. W szklance wymieszać oliwę, ocet, sól i czosnek. Polać pieczarki. Posypać posiekanym koperkiem. Popieprzyć świeżo mielonym czerwonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivonne 21 kwietnia 2011 Fajna przystawka: nieskomplikowana a oryginalna. Do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

100krosz 31 marca 2011 Ja kroję dodatkowo cebulę w cienkie plasterki i skrapiam wszystko (zamiast twojego sosu) maggi, do tego świeże pieczywko z masłem i dużo pieprzu. Wypróbuję i Twój sposób :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń