Do góry

Przekąski Przepis na:

Carpaccio z tuńczyka

Carpaccio z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 16195

Dodano:

Odsłon: 879

Pyszna przekąska.

Składniki

  • 200 g świeżego tuńczyka
  • roszponka
  • suszone pomidory w oleju
  • marynowany imbir
  • kapary
  • oliwa extra vergine
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety z tuńczyka pokroiłem na cienkie plasterki. Aby ułatwić krojenie można tuńczyka włożyć do zamrażarki na 2 godziny ( można wykorzystać już gotowe pokrojone ).
    Plasterki tuńczyka ułożyłem na talerzu.
    Dodałem roszponkę, pokrojone suszone pomidory, kapary, marynowany imbir, posypałem świeżo zmielonym pieprzem i solą. Polałem oliwą extra vergine.
    Podałem z bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń