Do góry

Przetwory Przepis na:

Cebula marynowana

Cebula marynowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 749 Ocena: 14389

Dodano:

Odsłon: 7219

Małe cebulki można także zamknąć w słoiki.

Składniki

  • 1 kg cebulek o średnicy 2-3 cm
  • po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • suchy koper
  • Zalewa : 1,5 l wody
  • 5 dag soli
  • 5 dag cukru
  • szklanka octu 10- proc.
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulki obrałem, włożyłem do wrzącej wody na 3 minuty, odcedziłem, przelałem zimną wodą. Ułożyłem w słoikach, dodałem przyprawy. Przygotowałem zalewę: zagotowałem wodę z solą i cukrem, dodałem ocet. Gorącą napełniłem słoiki. Zamknąłem i pasteryzowałem 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiella88 12 października 2015 Widzę fajny pomysł ale z czym to jeść ?
jaki to ma smak czy kwaskowy czy taki delkatny słodki ? przychodzi mi na myśl do surówek
Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń