Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebularze

Cebularze

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4289

Dodano:

Odsłon: 31092

idealne jako zakąska smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże rozetrzeć z cukrem dodać odrobine ciepłego mleka i łyżkę mąki ,odstawić do wyrośnięcia.Cebulę drobno pokroić i usmażyć przyprawić solą i słodką papryką, kiełbasę popkroić na drobne talarki.Resztę mąki posiekać nożem z margaryną ,wbić 2 jajka i wlać drożdże oraz resztę mleka całość zarobić na gładkie ciasto,podzielić sobie na 2 części rozwałkować i pokroić na prostokąty na każdym kawałku położyć talarek kiełbasy i łyżkę usmażonej cebuli zawinąć 2 końce i skręcić ze sobą ,układać na posmarowanej tłuszczem blasze,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem,piec ok 15 minut w 200 stopniach.Życze smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Michelee 19 października 2013 Pierwszy raz piekłam cebularze i muszę przyznac, że wyszły niebiańskie!Po prostu są pyszne! Wiola1100.. świetny przepis!!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 22 czerwca 2010 RESZTĘ MLEKA DODAJEMY DO MĄKI RAZEM Z MARGARYNĄ I DROŻDŻAMI,PRZEPRASZAM ALE NIE NAPISAŁAM TEGO WYRAŻNIE W PRZEPISIE JUŻ POPRAWIAM

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kingusia 22 czerwca 2010 Co zrobić z ta reszta mleka, ktora zostanie od tych drożdży?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 24 kwietnia 2010 dzisiaj upiekłam ale posypałam czarnuszką (bo nie cierpię kminku) i są bardzo dobre-dzięki za przepis

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 15 kwietnia 2010 z tej porcji wychodzi ok 25 cebularzy robiłam je na imprezkę dla 6 osób dorosłych i było w sam raz i dzieci też sobie pojadły

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokalala 15 kwietnia 2010 z drożdzowego też wygląda pysznie :-)))))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokalala 15 kwietnia 2010 JA robiłam cos takiego z ciasta francuskiego, tylko że z cebulą i pieczarkami. Tylko wtedy najlepiej robić takie sakiewki, bo francuskie "spuchnie"

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń