Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
W dużym szerokim garnku rozgrzej olej i wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Zeszklij ją na małym ogniu. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wsyp wszystkie przyprawy. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Następnie pokrój w drobną kostkę i dorzuć do cebuli. Cały czas mieszając smaż mięso, aż zbrązowieje.
Następnie dodaj pomidory, przecier, ketchup, podduszoną paprykę z cebulą oraz fasolę. Całość zagotuj. Pod koniec gotowania wsyp 2 łyżeczki kakao. Gotuj jeszcze godzinę, aż płyn częściowo odparuje. Chili con carne podawaj z ryżem, nachosami, tortillą lub z podpieczonym pieczywem czosnkowym.Źródło: Na żywo