Do góry

Dania główne Przepis na:

Chińszczyzna jednogarnkowa

Chińszczyzna jednogarnkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 489

Dodano:

Odsłon: 14727

Szybko, tanio, smacznie.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka kroimy w grubą kostkę, solimy, pieprzymy i zalewamy sosem sojowym. Odstawiamy na 30 minut. W tym czasie gotujemy ryż.

  2. Bierzemy średniej wielkości rondel i podsmażamy mięso. Dodajemy mieszankę chińską i również obsmażamy. Dodajemy ryż, mieszamy. Do smaku przyprawiamy imbirem i papryką. Ja dodaję jeszcze wasabi żeby było ostrzejsze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń