Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i lekka przekąska bez tłuszczu
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2454
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5189
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 177
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2454
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5189
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 177
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Cukinię kroimy w plastry. Parmezan mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i chilli. W miseczce jeszcze rozbełtujemy jajko. Cukinię (każdy plasterek osobno) obtaczamy najpierw w jajku, potem w parmezanie. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Czas pieczenia - około 30 minut (w zależności od grubości plasterków)