Do góry

Przekąski Przepis na:

chlebek;)

chlebek;)

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 797

Dodano:

Odsłon: 25314

poprostu dobry chlebek;)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. drozdze rozpuscic w cieplym mleku dodac troszke maki i odstawic do wyrosniecia.

  2. make polaczyc z woda,cukrem,oliwa,wsypac nasiona (ja uzylam siemienia) sola,nastepnie dodac wyrosniety rozczyn i dobrze wyrobic ja zrobilam to w robocie elektrycznym. po wyrobieniu przelac do blachy keksowki i odstawic na jakies 20 min do wyrosniecia. piec 45min w 190 st. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pingwin1977 27 listopada 2011 piec z termoobiegiem czy bez w takiej temperaturze?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zibon 23 października 2011 Ja wolę chleb, ale nie przypominający słodkiego ciasta, Twój przepis nie zachęca nawet do próby upieczenia.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

myszenka 19 września 2011 bardzo apetycznie wygląda będę musiała spróbować...pozdrawiam....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 19 lipca 2010 nie wiem dlaczego ci nie wyszedl....pieklam w keksowce malej....ciasto nie bylo geste ale nie az takie rzadkie jak piszesz...mowiac szczerze to ja tez nie mam duzego doswiadczenia ale moj chlebek byl tak puszysty w srodku ze az troszke sie kruszyl...niewiem czemu toj byl gliniasty.....moj chlebek przed wlozeniem do pieca wcale nie rosl wlalam ciasto do blaszki i upieklam urosl w piekarniku....wlozylam go do lekko pogrzanego piekarnika

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jowita 19 lipca 2010 poszukuję przepisu na dobry chleb, wcczoraj próbowałam Twój przepis i mam kilka pytań.
Jak długo rośnie ciasto, jak długa jest foremka tej keksówki, czy piekłaś z nawiewem czy też bez, czy piekłaś chleb do nagrzanego piekarnika czy tylko podgrzany?
Moje ciasto było rzadkie i "uciekło" mi z foremki, wzięłam najdłużsżą jaką mogłam kupić. Chlebek urósł, chociaż nie tak jak na zdjęciu a następnie jak "uciekł" to zrobił się płaski i za bardzo przypieczona góra. Nie ma zakalca ale w smaku jest taki gliniasty i trochę zamula. Proszę o jakieś wskazówki. Mam też wypiekacz do chleba ale ckleb z niego mi nie smakuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

piwonia52 15 maja 2010 Aż mam chęć,żeby spróbować zrobić.Bardzo apetycznie wygląda:))))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mietek7 27 marca 2010 Według tego przepisu, można zrobić lane kluski. To jest prawdopodobnie na 1kg mąki, albo o 1 szkl. wody mniej. Jutro spróbuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń