Do góry

Dodatki Przepis na:

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 201 Ocena: 1202

Dodano:

Odsłon: 117

Taki chlebek idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie lub jako przekąska w ciągu dnia. Wilgotny, miękki i ZDROWY!

Składniki

  • 4 banany (najlepiej dojrzałe)
  • 75 g masła roztopionego
  • 1 jajo (w temp. pokojowej)
  • 1 łyżeczka sody
  • półtorej szklanki mąki orkiszowej
  • pół szklanki słodzika/cukru
  • kilka kropel aromatu waniliowego
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Banany rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy z sodą.

  2. Do większej miski wrzucamy banany, słodzik/cukier, aromat, masło, jajo i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę i mieszamy do połączenia składników (można ręcznie, nie trzeba używać miksera).

  3. Masę przekładamy do formy (12x26) i pieczemy 60 minut w 170 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń