Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebek razowy z orzechami i suszonymi pomidorami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Obie mąki wymieszaj z drożdżami. Dodaj sól oraz ocet. Wlej ok. 1 i 1/3 szkl. ciepłej wody. Dobrze wyrób. Ciasto odstaw do wyrośnięcia.
Orzechy i pestki słonecznika zrumień na suchej patelni. Szynkę i pomidory pokrój na kawałki.
Przygotowane dodaj do wyrośniętego ciasta. Ponownie je zagnieć. Uformuj bochenek. Ułóż go na blasze przykrytej pergaminem. Odstaw jeszcze raz do wyrośnięcia. Posmaruj wodą. Piecz ok. 50 minut w temp. 200oC.Źródło: Naj