Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebek wielkanocny"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
Ciasto: jajka wyrób z mąką, sodą oczyszczoną, szczyptą soli, wlewając tyle ciepłej wody, by wyszło ciasto jak na pierogi. Ciastem napełnij natłuszczoną formę, piecz 15 minut w 180°C. Lekko ostudź, pokrusz, wsyp do naczynia żaroodpornego.
Naczynka: słoninę pokrój na małe skwarki, wytop na patelni. Mleko mocno podgrzej, zalej pokruszone ciasto w naczyniu. Dodaj wytopione skwarki, wbij jajka, oprósz solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Piecz godzinę w temp. 180°C. Ostudź.
Wędlinę pokrój w drobną kostkę. Jajka na twardo pokrój na duże kawałki. Chrzan oczyść, umyj, osusz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Naczynkę pokrój na kawałki. Wsyp na dużą patelnię. Dodaj wędlinę i jajka, wymieszaj. Posyp chrzanem, smaż ok. 10 minut na małym ogniu.
<strong>Czas przygotowania: 130 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie