Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny chlebek na śniadanie dla naszych pociech. Przepis warto wypróbować.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 234
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem (6 dag) i aromatem (kilka kropli) na puszysto. Następnie ubić pianę z 3 dag cukru, wymieszać z żółtkami, kaszą manną i sodą. Delikatnie połączyć składniki , przełożyć do przygotowanej formy. Piec w temperaturze 170 stopni około 30 minut. Upieczony chlebek zalać mlekiem i wstawić jeszcze raz na chwilę do piekarnika, po czym wyjąć z formy, pokroić na kromki i podawać np. z domową konfiturą, syropem lub świeżym masełkiem.