Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik pomidorowy z kiełkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Z kalarepek ścinamy wierzchy, środki wydrążamy. Kalarepki parzymy przez chwilę we wrzątku i schładzamy w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki. Cebulę siekamy, przeciśnięty przez praskę czosnek rozcieramy na desce ze szczyptą soli.
Pomidory miksujemy z miąższem kalarepek, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy do miseczek z kalarepek, podajemy z kiełkami.
Do zupy można dodać łyżkę kwaśnej śmietany.Źródło: Rewia