Do góry

Dania główne Przepis na:

Chłodnik z botwinką i jajkami

Chłodnik z botwinką i jajkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 466

Dodano:

Odsłon: 1113

Przepis na chłodnik z botwinką i jajkiem.

Składniki

  • 1 jogurt naturalny
  • 1 pęczek botwinki
  • 2 małe buraczki
  • 1 ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • sok z cytryny
  • cukier do smaku
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć. Botwinę posiekać, buraki obrać, zetrzeć na tarce i ugotować w małej ilości wody (powinna tylko przykryć buraczki). Dodać sok z cytryny i odstawić do ostygnięcia. Koperek i szczypiorek opłukać, posiekać. Ogórek i rzodkiewki pokroić w drobna kostkę. Warzywa i zioła wymieszać z jogurtem. Chłodnik przyprawić do smaku, wstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń