Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nadchodzą upalne, letnie dni, niemal codziennie na moim stole pojawiają się chłodniki – przeróżne. Lubię eksperymentować z tymi chłodnymi, orzeźwiającymi zupami. I tak, dzisiaj chcę Wam zaproponować chłodnik szpinakowy – dla mnie rewelacja.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 337
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1753
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 337
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1753
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Listki szpinaku myję, osuszam i wrzucam na patelnię. Duszę około 2-3 minut i odstawiam do ostudzenia.
Do miski wlewam kefir i jogurt, dodaję przestudzony szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Wszystko dobrze blenduję na gładką masę.
Ogórki myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję do chłodnika. Mieszam i wstawiam na przynajmniej godzinę do lodówki.
Podaję schłodzone z gotowanymi ziemniaczkami obok na talerzyku. Smacznego!!!