Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nadchodzą upalne, letnie dni, niemal codziennie na moim stole pojawiają się chłodniki – przeróżne. Lubię eksperymentować z tymi chłodnymi, orzeźwiającymi zupami. I tak, dzisiaj chcę Wam zaproponować chłodnik szpinakowy – dla mnie rewelacja.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3621
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 462
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 188
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5596
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1166
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 470
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3621
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 462
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 188
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5596
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1166
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 470
Składniki
Listki szpinaku myję, osuszam i wrzucam na patelnię. Duszę około 2-3 minut i odstawiam do ostudzenia.
Do miski wlewam kefir i jogurt, dodaję przestudzony szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Wszystko dobrze blenduję na gładką masę.
Ogórki myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję do chłodnika. Mieszam i wstawiam na przynajmniej godzinę do lodówki.
Podaję schłodzone z gotowanymi ziemniaczkami obok na talerzyku. Smacznego!!!