Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nadchodzą upalne, letnie dni, niemal codziennie na moim stole pojawiają się chłodniki – przeróżne. Lubię eksperymentować z tymi chłodnymi, orzeźwiającymi zupami. I tak, dzisiaj chcę Wam zaproponować chłodnik szpinakowy – dla mnie rewelacja.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72768
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 541
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15594
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72768
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 541
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15594
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3419
Składniki
Listki szpinaku myję, osuszam i wrzucam na patelnię. Duszę około 2-3 minut i odstawiam do ostudzenia.
Do miski wlewam kefir i jogurt, dodaję przestudzony szpinak, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Wszystko dobrze blenduję na gładką masę.
Ogórki myję, obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję do chłodnika. Mieszam i wstawiam na przynajmniej godzinę do lodówki.
Podaję schłodzone z gotowanymi ziemniaczkami obok na talerzyku. Smacznego!!!