Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiąca sałatka

Chrupiąca sałatka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2268 Ocena: 14119

Dodano:

Odsłon: 265

Sycąca i smaczna sałatka na sobotnie śniadanie.

Składniki

  • Boczek wędzony 15 dag
  • Jajka 4 szt.
  • Pomidory 40 dag
  • Ogórki świeże 30 dag
  • Sałata lodowa 1 główka
  • Ser żółty 10 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Ogórek kiszony 1 szt.
  • Jogurt naturalny ½ szklanki
  • Majonez ½ szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ostra papryka mielona do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w ósemki. Boczek pokroić w paski i przysmażyć na chrupiąco. Pomidory, ogórki, sałatę opłukać, pokroić i wsypać do salaterki. Jogurt wymieszać z majonezem, z posiekaną bardzo drobno cebulą i przyprawami do smaku. Zalać sałatkę, wymieszać i w razie potrzeby doprawić do smaku. Sałatkę posypać startym serem, obłożyć boczkiem, wstawić do lodówki na godzinę, po czym podawać. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń