Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki są bardzo chrupiące i super smakują podane z czerwonym barszczem, mój mąż z początku myślał że są to mini krokiety, bo tak właśnie wyglądają , więc jeśli nie macie czasu na przygotowanie tradycyjnych krokietów, to ja polecam wam zrobić chrupiące kotleciki, robi się je o wiele szybciej , a smakują bardzo podobnie.
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3564
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 457
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 180
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5585
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1149
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 463
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3564
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 457
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 180
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5585
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1149
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 463
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy jedno jajko, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięsną masę wykładamy na dwa wafle ułożone jeden na drugim.
Dokładnie rozsmarowujemy mięso na waflach. A następnie przykrywamy je dwoma pozostałymi waflami. Wafle z mięsem kroimy ostrym nożem w kwadraty.
Pozostałe jajka roztrzepujemy doprawiając je solą i pieprzem. Każdą waflowo-mięsną kostkę dokładnie z każdej strony maczamy w jajkach. A następnie obtaczamy w bułce tartej. Obtoczone kawałki smażymy na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju rumieniąc z każdej strony na złoto-brązowy kolor ( Ja kotleciki smażyłam we frytkownicy w 180'C). Usmażone kotleciki najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu, są wtedy bardzo chrupiące. Smacznego !!!