Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ser, szynka, pieczarki to trio idealne.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zarumienić cebulę na rozgrzanym oleju, dodać pieczarki i podsmażyć do czasu aż woda (powstała z grzybów) wyparuje. Doprawić solą, pieprzem. Ostudzić. Dodać ser mozzarella i wymieszać całość z sosem kebab gyros: w wersji łagodnej lub ostrej wg uznania.
Na plasterku szynki rozprowadzić farsz i ścisło zawinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej a następnie podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać ciepłe serwując z sosem