Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące rolki z szynki

Przepis dnia 2017-02-04
Chrupiące rolki z szynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 8952

Ser, szynka, pieczarki to trio idealne.

Składniki

  • szynka konserwowa (cienkie plasterki) 100g
  • pieczarki 200g
  • ser mozzarella 50g
  • cebula szalotka – 1 średnia sztuka
  • sos kebab gyros ostry lub sos kebab gyros łagodny
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.

    Zarumienić cebulę na rozgrzanym oleju, dodać pieczarki i podsmażyć do czasu aż woda (powstała z grzybów) wyparuje. Doprawić solą, pieprzem. Ostudzić.

    Dodać ser mozzarella i wymieszać całość z sosem kebab gyros: w wersji łagodnej lub ostrej wg uznania.

  2. Na plasterku szynki rozprowadzić farsz i ścisło zawinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej a następnie podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

    Podawać ciepłe serwując z sosem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń