Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiący kurczak z parmezanem

Chrupiący kurczak z parmezanem

Autor: zbysiu102571

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 5

Dodano: 22.03.2018

Odsłon: 50

Parmezan i odrobina musztardy Dijon dodadzą wykwintnego smaku upieczonym na złoto filetom z kurczaka

Składniki

  • 100 startego parmezanu
  • 50 g bułki tartej
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 4 filety z piersi kurczaka (po ok. 170 g każdy)
  • 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1/4 łyżeczki świeżego zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki do dekoracji
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180*C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.Połącz parmezan z bułką tartą i rozprowadż na dużym talerzu.Jajko lekko ubij z musztardą w płytkiej miseczce.

  2. Dopraw kurczaka solą czosnkową i pieprzem.Zanurz każdy filet w jajku i obtocz dokładnie w bułce tartej.Nadmiar bułki strząśnij.

  3. Ułóż kurczaka na blasze i piecz do złotobrązowego koloru,aż mięso będzie dobrze upieczone.Powinno to zająć około 35 minut-kurczak jest właściwie upieczony, jeśli po nakłuciu nożem wypływa z niego sok.Gotowe filety posyp pietruszką i podawaj z ulubionymi dodatkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń