Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parmezan i odrobina musztardy Dijon dodadzą wykwintnego smaku upieczonym na złoto filetom z kurczaka
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1958
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 114
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 67
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1958
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 114
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 67
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180*C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.Połącz parmezan z bułką tartą i rozprowadż na dużym talerzu.Jajko lekko ubij z musztardą w płytkiej miseczce.
Dopraw kurczaka solą czosnkową i pieprzem.Zanurz każdy filet w jajku i obtocz dokładnie w bułce tartej.Nadmiar bułki strząśnij.
Ułóż kurczaka na blasze i piecz do złotobrązowego koloru,aż mięso będzie dobrze upieczone.Powinno to zająć około 35 minut-kurczak jest właściwie upieczony, jeśli po nakłuciu nożem wypływa z niego sok.Gotowe filety posyp pietruszką i podawaj z ulubionymi dodatkami