Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie chrupiące, dla tych co lubią czekoladę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10626
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4782
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 868
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10626
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4782
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 868
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1331
Składniki
Mleko z cukrem, masłem/margaryną zagotować - do tego przesiać mąkę stale energicznie mieszając. Ucierać aż ciasto będzie gładkie i będzie odchodzić od ścianek garnka. Odstawić by wystygło, następnie dodać jajka i rozmiksować. Rozgrzać olej w głębokim naczyniu lub frytkownicy.
Ciasto nałożyć do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać do oleju (z czasem robi się gorąco nad garnkiem, jeśli jest ci ciężko tak wyciskać, to wyciśnij paski na blat a potem chwyć je za jeden koniec i włóż do oleju). Smażyć na złoty kolor, posypać pudrem. Podawać z rozpuszczoną czekoladą - 3 łyżki mleka zagotować, dodać połamaną na kawałki czekoladę, jeśli masa jest za gęsta dodać łyżkę mleka. Chwile przestudzić i podawać z churros