Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka bez cukru

Ciasteczka bez cukru

Autor:

Przepisów i artykułów: 207 Ocena: 2329

Dodano:

Odsłon: 758

Małe, smaczne ciasteczka. Nie zawierają cukru, a są słodkie. Z podanych proporcji powinno wyjść około trzydziestu sztuk. Gorąco polecam.

Składniki

  • 40 dag mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 3 małe jajka wiejskie (temperatura pokojowa)
  • 3/4 szkl. pokrojonych drobno daktyli
  • 3/4 szkl. rodzynek (najlepiej BIO)
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1łyżeczka cynamonu
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło roztopić i wystudzić. Mąkę przesiać przez sito. Dodać proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszać. Dodać jajka, ekstrakt waniliowy, masło, daktyle i rodzynki. Zarobić ciasto. Dać je na pół godziny do zamrażarki, aby stężało. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na
    blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń