Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka francuskie czekoladowo-jabłkowe

Ciasteczka francuskie czekoladowo-jabłkowe

Autor: palooka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 502

Dodano: 26.03.2011

Odsłon: 8271

Pyszne ciasteczka i bardzo szybkie w wykonaniu w sam raz dla niespodziewanych gości:). Schodzą z blachy jeszcze przed ostygnięciem.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto francuskie pokroic w kwadraty. Jabłko soczyste pokroić w kostkę, czekoladę połamać. Na kwadraty kłaść pokrojone jabłko i czekoladę. Formować różnego rodzaju ciastka. Piec w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez 15 minut do uzyskania złotego koloru. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

palooka 21 kwietnia 2011 Nie wiem, nigdy nie robiłam ciastek z ciasto filo. Jednak ryzyko trzeba podejmować nawet w kuchni:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 26 marca 2011 proste , wyglądają pysznie - do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kathleen 26 marca 2011 Rzeczywiście - szybkie, proste i domyślam się, że bardzo smaczne. Do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń