Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasteczka szpinakowo- serowe

Ciasteczka szpinakowo- serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4103

Dodano:

Odsłon: 569

Idealne do pracy lub piknik

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W garnku podsmażyłam na małym ogniu dwa pokrojone ząbki czosnku. Gdy się przyrumieniły dodałam pokrojony szpinak- w kwadraty 2na 2 centymetry. Dolałam odrobinę wody i podkręciłam ogień i pod przykryciem w parę minut, szpinak powinien się uparować.

    Gdy szpinak jest już miękki ale jeszcze nie traci ładnego koloru to jest gotowy.
    Jak szpinak nieco przestygnie można dodać jogurt,jaja i przyprawy i ser i czosnek- przeciśnięty przez praskę.

    Ciasto filo przycięłam w kwadraty pasujące do foremek, ułożyłam po dwa plastry w jednej i wypełniłam farszem.

    Jeśli foremeki są małe to wystarczy 10 minut w piekarniku na 180 stopni W przypadku ciasta francuskiego i większych foremek będzie potrzebne 20 minut w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (46)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń