Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z białą czekoladą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,30 zł
<strong>Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>
Drożdże pokrusz do dużej miski, zalej mlekiem, zamieszaj. Posyp łyżką cukru i solą, odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce. Masło stop, ostudź. Do drożdży wbij jajko i wlej masło, mieszaj, stopniowo dosypując mąkę i resztę cukru. Ciasto wyrób. Odstaw na godzinę.
Banany obierz, pokrój na plasterki. Czekoladę podziel na kostki. Z ciasta uformuj placuszki, ułóż kostkę czekolady i plasterek banana. Dokładnie zlep, uformuj w dłoniach kulki. Ułóż na natłuszczonej blaszce w dość dużych odstępach. Piecz ok. 35 minut w temp. 180°C. Ciastka wyjmij z piekarnika, od razu posmaruj białkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie