Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciastka Francuskie

Ciastka Francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 967

Przepis na 10 osób

Składniki

  • Opakowanie zamrożonego ciasta francuskiego, 1(300g=5 płatów ciasta)
  • żółtko, 1
  • 80g konfitury morelowej lub 120g połówek moreli (z puszki)
  • Węgierki, 100g
  • Czerwone porzeczeki obrane z szypułek, 100g
  • Polewa morelowa
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyjąć z opakowania płaty zamrożonego ciasta francuskiego, porozdzielać. Każdy płat przepołowić. Położyć na opłukanej wodą blasze do pieczenia i zostawić do całkowitego rozmrożenia.

  2. Już przybrane ciastka zostawić jeszcze na blasze na leżakowanie na 10-15 minut przed pieczeniem.

  3. Piec na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 225 C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń