Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastka z kremem budyniowym"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1075
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1075
Składniki
Do rondelka wlej mleko i 300 ml wody. Dodaj sól i podgrzej. Wmieszaj pokrojone masło, rozpuść je i całość zagotuj. Wsyp mąkę i mieszaj przez 3 minuty, aż ciasto zacznie odklejać się od ścian. Zdejmij rondelek z ognia i poczekaj, aż wystygnie.
Do chłodnej masy wmiksuj jajka. Ciasto włóż do worka cukrowniczego z końcówką z gwiazdką. Wyciśnij na blachę ptysie. Piecz 15-20 min w 180°C.
Następnie obniż temperaturę do 150°C i dopiekaj 10-15 minut. Z mleka, połowy cukru i proszku ugotuj budyń. Miękkie masło utrzyj z resztą cukru i stopniowo wmiksuj ostygły budyń. Na koniec dodaj kawę. Pokrój w plastry truskawki. Przekrój w poprzek ptysie, nałóż krem i owoce, posyp cukrem.Źródło: TV14