Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka z pestkami dyni i słonecznika

Ciastka z pestkami dyni i słonecznika

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1878

Dodano:

Odsłon: 2453

Kruche, pożywne ciacha

Składniki

  • ½ kostki smalcu
  • ½ kostki margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pestki dyni do posypania (ok. 100g)
  • pestki słonecznika do posypania (ok. 100g)
  • 1 białko
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Smalec, margarynę, cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę. Uformować kulę z ciasta. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.

  2. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykrawać z niego niewielkie krążki (np. kieliszkiem). Ciasteczka układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każde roztrzepanym białkiem i posypać ziarnami.

  3. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń